it løsninger til virksomheder - it til fast pris

It-sikkerhed

Din it-sikkerhed bør altid tage udgangspunkt i, hvilke data og værdier du gerne vil beskytte. Ikke alle virksomheder har brug for det samme sikkerhedslag, men de fleste har værdifulde data liggende digitalt, som vil være kritisk at miste. Start med at kortlægge, hvilke data du har i din virksomhed. Kan du efterfølgende svare ’ja’ på nedenstående spørgsmål, er det her du skal sætte ind på it-sikkerheden.

 • Er virksomhedens data digitalt tilgængeligt?
 • Vil det være kritisk for din forretning at miste dem?
 • Vil det være farligt, hvis uvedkommende lurer med i kulissen?

Vi oplever ofte at virksomheder ikke bruger den ekstra og værdifulde tid på at gennemgå datamængder og ikke kender egne forretningskonsekvenser hvis f.eks. en hacker krypterer dine data.

 

Hos XPConsult er it-sikkerhed essensen og omdrejningspunktet i vores arbejde og vi tænker it-sikkerhed ind i alle vores løsninger. Vi ved at dine data er vigtige for dig og vi har set konsekvenserne hos dem, hvis it-sikkerhed ikke rettidig var i top. Derfor står vi altid klar til at give din virksomhed et it-sikkerhedstjek, hvor vi blandt andet vil se nærmere på din virksomheds:

 • Antivirus og firewall
 • Mail- og surfsikkerhed
 • Patching
 • Adgang- og enhedsstyring
 • It-overvågning
 • Backup af data

For os handler it-sikkerhed om mere end blot at finde de huller, hvor din virksomhed er sårbar overfor it-kriminalitet. Det handler i langt højere grad om at være på forkant og tænke it-sikkerhed ind i hele din it-infrastruktur. Derfor er vi proaktive og med vores servicekoncept, XPectTM Plusaftale, højner vi din it-sikkerhed med bl.a. patching, automatiske sikkerhedsopdateringer af dit software, samt it-overvågning og forebyggelse af nedbrud.

 

Har du styr på it-sikkerheden i din virksomhed?

Din it-infrastruktur kan sammenlignes med et hus. Du sikrer dit hus med f.eks. et alarmsystem, tyverisikring af vinduer og måske ejer du endda en vagthund. Du forsøger at gøre det så svært som muligt for uvedkommende at få adgang til din bolig - for jo sværere det er, desto flere tyveknægte vil give op undervejs. Det gælder også for it-kriminelle.

 It-sikkerhed-ved-cyberangreb

Det samme gælder dine it-systemer. Det er svært at garantere it-sikkerhed, da der kommer nye trusler hver dag, men med de rette tjenester, politikker og processer kan du øge din it-sikkerhed gevaldigt og dermed gøre det meget sværere for fremmede at få adgang til dine data.

 

It-sikkerhed i produktionen

I produktionsmiljøet er det ofte driften og ikke it-sikkerheden som er i højsædet.

Det manglende fokus kan dog have voldsomme konsekvenser, da efterhånden flere enheder i produktionen er forbundet til netværk og internet, for at kunne rapportere i realtid.

Der sker således et mismatch da systemer og enhederne i produktionen ofte er af ældre dato og dermed ikke er patchet med de nyeste sikkerhedsopdateringer og typisk kun bør bruges på et internt netværk uden internetforbindelse.

 • rødt flueben
  2 ud af 3 danske virksomheder har prøvet at være udsat for et cyberangreb
 • rødt flueben
  Danmark er det fjerde mest udsatte land overfor cyberangreb
 • rødt flueben
  Hver ottende cyberangreb resulterer i et sikkerhedsbrud
 • rødt flueben
  62% af danske virksomheder har ikke en dokumenteret it-sikkerhedspolitik

Lad os sikre dit produktionsnetværk

Vi starter med et fuldt systemtjek

Vores samarbejde starter altid med et systemtjek. Her kigger vi på jeres it-infrastruktur og får et fuldt overblik over hele jeres opsætning.

Målet er blandt andet at kortlægge jeres sårbarheder, så vi ved præcis, hvor vi skal sætte ind. På den måde er vi altid skarpe på, hvilke løsninger og sikkerhedsservices, som er optimale til jer.

Konsekvenser af et cyberangreb

Hvilke konsekvenser, der kan forekomme af et brud på it-sikkerheden, handler alt sammen om, hvilket motiv, der ligger bag.

Er det et økonomisk motiv vil det typisk handle om at få kontrol over produktionen og forlange en løsesum for at give kontrollen tilbage.

Det kan for eksempel være i form af kryptering af vitale data, således at du ikke kan producere. Det kan også være, at motivet er at stoppe produktionen helt eller at lække fortrolige informationer.

Uanset hvad, vil konsekvenserne af et cyberangreb ofte være slemme - og kan gøre, I mister både penge, kunder og brandværdi.

Patching af software

Sikkerhedsopdateringer, også kaldet patching, er ofte et af de nedprioriterede it-sikkerhedselementer i produktionsvirksomheder. Det skyldes, at det, i de fleste tilfælde, vil betyde stop i driften at opdatere en server, pc eller et system tilknyttet produktionen. 

Ikke-patchede systemer efterlader dog store huller i sikkerheden, som udefrakommende kan trænge igennem, og fx kryptere vitale data. 

En opdatering kan også ændring kompatibiliteten med andre systemer og enheder - og lige pludselig kan det dreje sig om en større investering, hvilket afskrækker nogle virksomheder.

Hos XPConsult er vi forberedt på alle disse forhold og tager dem med i vores beregninger. Patching af standard produkter er del af den basale it-sikkerhed, som dækkes af XPect Plusaftalen.

Patching af specifikke produktionssystemer kan også inkluderes i aftalen, hvor vi planlægger den bedste fremgangsmåde i samarbejde med jeres leverandør.

Få styr på brugeradgange og passwords

Vi kan ikke råbe højt nok om vigtigheden af en ordentlig passwordpolitik. Vi ser stadig virksomheder, hvor brugerne har svage passwords, som de i øvrigt heller aldrig har haft skiftet.

Brugeradgange er et andet vigtigt sikkerhedselement. Det er absolut forbudt, at flere medarbejdere bruger det samme login.

Adgangen til produktionsystemer og filer bør udelukkende være baseret på, hvad de skal bruge i deres jobfunktion. 

 • software og hardware til virksomheder
 • cloud løsninger
 • hybride it løsninger
 • microsoft office 365 som en del af din it løsning
 • interne servere
 • sikkert og stabilt netværk
 • backup som en del af din løsning

Med XPect Plusaftalen får du
fuld it-service, drift og vedligeholdelse

Via vores unikke servicekoncept, XPect Plus, bliver vi din it-afdeling, hvor vores fornemmeste opgave er at give dig en driftssikker hverdag.

- Du får en it-afdeling med 13 it-specialister
- Effektiv it-support til alle medarbejdere
- Rådgivning om it-strategi
- Overvågning af servere og workstations
- Patch management
- Koordinering med øvrige it-leverandører

Læs mere om vores serviceaftale, XPect Plus.

Hvad koster et produktionsstop i din virksomhed?

Mange virksomheder har ikke overblik over, hvad nedetid i produktionen egentlig vil koste dem. Vi anbefaler, at I regner ud, hvad et nedbrud på en time, en dag eller en uge vil koste for jeres virksomhed.

Det vil give jer et klart billede af, hvad det kan have af økonomiske konsekvenser at blive ramt af et cyberangreb – og jo flere af de penge I investerer i it-sikkerhed, desto lavere risiko er der for et nedbrud i produktionen forårsaget af dette.

Forældede styresystemer er farlige

Vi oplever stadig virksomheder, der kører på Windows 2003 server og Windows XP, som er forældede styresystemer, der ikke kan patches.

Det skyldes ofte, at produktionssystemet ikke er kompatibelt med en nyere platform og investeringen derfor vil være omfattende både i form af nyt hardware og software.

Styresystemer, som er End-of-Life og derfor ikke opdateret mod de nyeste trusler, er dog en meget udnyttet sikkerhedsbrist ved cyberangreb.

Beskyt produktionsnetværket

Hvis ikke, I allerede har adskilt jeres netværk mellem for eksempel administrationen og produktionen, så er det på tide, I tager affære. Kører det hele i en stor pærevælling, står det nemlig slemt til med jeres it-sikkerhed.

Nu til dags er der også ofte flere forskellige virksomheder forbundet til produktionen - underleverandører og lignende - og det skaber et ekstra behov for sikkerhed i produktionsnetværket. 

Det siger vores kunder

"Nu har vi logisk og sikker IT fra XPConsult"

Lars Møller, Billeschou A/S

Hos Billeschou i Vejle er it et uundværligt arbejdsredskab, der bare skal fungere – uden at medarbejderne behøver bekymre sig eller bruge tid på driften.


vmware partner hp leverandør
Ruckuswireless samarbejdspartnere Microsoft software samarbejde
Citrix samarbejde Watchguard partner