it løsninger til virksomheder - it til fast pris

It-sikkerhed i produktionen

I produktionsmiljøet er det ofte driften og ikke it-sikkerheden som er i højsædet.

Det manglende fokus kan dog have voldsomme konsekvenser, da efterhånden flere enheder i produktionen er forbundet til netværk og internet, for at kunne rapportere i realtid.

Der sker således et mismatch i og med systemer og enhederne i produktionen ofte er af ældre dato, ikke er patchet med de nyeste sikkerhedsopdateringer og typisk kun bør bruges på et internt netværk uden internetforbindelse.

 • rødt flueben
  2 ud af 3 danske virksomheder har prøvet at være udsat for et cyberangreb
 • rødt flueben
  Danmark er det fjerde mest udsatte land overfor cyberangreb
 • rødt flueben
  Hver ottende cyberangreb resulterer i et sikkerhedsbrud
 • rødt flueben
  62% af danske virksomheder har ikke en dokumenteret it-sikkerhedspolitik

Lad os sikre dit produktionsnetværk

Vi starter med et fuldt systemtjek

Vores samarbejde starter altid med et systemtjek. Her kigger vi på jeres it-infrastruktur og får et fuldt overblik over hele jeres opsætning.

Målet er blandt andet at kortlægge jeres sårbarheder, så vi ved præcis, hvor vi skal sætte ind. På den måde er vi altid skarpe på, hvilke løsninger og sikkerhedsservices, som er optimale til jer.

Konsekvenser af et cyberangreb

Hvilke konsekvenser, der kan forekomme af et brud på it-sikkerheden, handler alt sammen om, hvilket motiv, der ligger bag.

Er det et økonomisk motiv vil det typisk handle om at få kontrol over produktionen og forlange en løsesum for at give kontrollen tilbage.

Det kan for eksempel være i form af kryptering af vitale data, således at du ikke kan producere. Det kan også være, at motivet er at stoppe produktionen helt eller at lække fortrolige informationer.

Uanset hvad, vil konsekvenserne af et cyberangreb ofte være slemme - og kan gøre, I mister både penge, kunder og brandværdi.

Patching af software

Sikkerhedsopdateringer, også kaldet patching, er ofte et af de nedprioriterede it-sikkerhedselementer i produktionsvirksomheder. Det skyldes, at det, i de fleste tilfælde, vil betyde stop i driften at opdatere en server, pc eller et system tilknyttet produktionen. 

Ikke-patchede systemer efterlader dog store huller i sikkerheden, som udefrakommende kan trænge igennem, og fx kryptere vitale data. 

En opdatering kan også ændring kompatibiliteten med andre systemer og enheder - og lige pludselig kan det dreje sig om en større investering, hvilket afskrækker nogle virksomheder.

Hos XPConsult er vi forberedt på alle disse forhold og tager dem med i vores beregninger. Patching af standard produkter er del af den basale it-sikkerhed, som dækkes af XPect Plusaftalen.

Patching af specifikke produktionssystemer kan også inkluderes i aftalen, hvor vi planlægger den bedste fremgangsmåde i samarbejde med jeres leverandør.

Få styr på brugeradgange og passwords

Vi kan ikke råbe højt nok om vigtigheden af en ordentlig passwordpolitik. Vi ser stadig virksomheder, hvor brugerne har svage passwords, som de i øvrigt heller aldrig har haft skiftet.

Brugeradgange er et andet vigtigt sikkerhedselement. Det er absolut forbudt, at flere medarbejdere bruger det samme login.

Adgangen til produktionsystemer og filer bør udelukkende være baseret på, hvad de skal bruge i deres jobfunktion. 

 • software og hardware til virksomheder
 • cloud løsninger
 • hybride it løsninger
 • microsoft office 365 som en del af din it løsning
 • interne servere
 • sikkert og stabilt netværk
 • backup som en del af din løsning

Med XPect Plusaftalen får du
fuld it-service, drift og vedligeholdelse

Via vores unikke servicekoncept, XPect Plus, bliver vi din it-afdeling, hvor vores fornemmeste opgave er at give dig en driftssikker hverdag.

- Du får en it-afdeling med 13 it-specialister
- Effektiv it-support til alle medarbejdere
- Rådgivning om it-strategi
- Overvågning af servere og workstations
- Patch management
- Koordinering med øvrige it-leverandører

Læs mere om vores serviceaftale, XPect Plus.

Hvad koster et produktionsstop i din virksomhed?

Mange virksomheder har ikke overblik over, hvad nedetid i produktionen egentlig vil koste dem. Vi anbefaler, at I regner ud, hvad et nedbrud på en time, en dag eller en uge vil koste for jeres virksomhed.

Det vil give jer et klart billede af, hvad det kan have af økonomiske konsekvenser at blive ramt af et cyberangreb – og jo flere af de penge I investerer i it-sikkerhed, desto lavere risiko er der for et nedbrud i produktionen forårsaget af dette.

Forældede styresystemer er farlige

Vi oplever stadig virksomheder, der kører på Windows 2003 server og Windows XP, som er forældede styresystemer, der ikke kan patches.

Det skyldes ofte, at produktionssystemet ikke er kompatibelt med en nyere platform og investeringen derfor vil være omfattende både i form af nyt hardware og software.

Styresystemer, som er End-of-Life og derfor ikke opdateret mod de nyeste trusler, er dog en meget udnyttet sikkerhedsbrist ved cyberangreb.

Beskyt produktionsnetværket

Hvis ikke, I allerede har adskilt jeres netværk mellem for eksempel administrationen og produktionen, så er det på tide, I tager affære. Kører det hele i en stor pærevælling, står det nemlig slemt til med jeres it-sikkerhed.

Nu til dags er der også ofte flere forskellige virksomheder forbundet til produktionen - underleverandører og lignende - og det skaber et ekstra behov for sikkerhed i produktionsnetværket. 

it løsninger til erhvervslivet
Kontakt os
vmware partner hp leverandør
Ruckuswireless samarbejdspartnere Microsoft software samarbejde
Citrix samarbejde Watchguard partner