Blog

Ramt af hackerangreb - dansk farvegrossist mister alt

30. juni 2015

Simone Lundager Selin

Endnu en dansk virksomhed står frem efter de blev ramt af hackerangreb med ransomware, og denne gang fik hackerene rigtig godt fat.
Den danske farvegrossist kunne ikke tilgå sine data og it systemer i flere dage, og de planlagde at forhandle med hackerene, men ombestemte sig. Farvegrossisten besluttede i stedet at investerer i nyt hardware og nye it systemer, samt genskabe mest muligt data fra medarbejdernes hukommelse, udskrifter og en gammel backup. Læs artiklen om sagen på computerworld.dk.

"Vi skulle alligevel have nyt Navision-system i maj, så vi måtte fremrykke den investering. På den måde kunne vi få tastet alt ind i det nye system. I hele sagen har vi dog tabt omkring en million kroner med de mistede ordrer, ny software og revisionbistand ," siger Pernille Skall, medejer og salgs- og personaleansvarlig hos Aalborg Farve- og Lak til computerworld.dk

Efter en million-omkostning erkender virksomheden nu vigtigheden af, at der er styr på backup processen, sikkerheden og de forældede systemer.

Minimer risikoen for hackerangreb

Hos XPConsult har vi rådgivet om it sikkerhed og sikkerhedsprodukter i 13 år, og vi kan også hjælpe din virksomhed, så I minimere risikoen for at stå i en lignende situation. Vi tilbyder flere typer produkter og services, så I kan øge sikkerheden nemt og hurtigt allerede fra i morgen.

Hos XPConsult forhandler og servicere vi anti e-Crime services fra CSIS Secure DNS+.

CSIS et it sikkerhedsrådgivningsselskab og virksomheden bag de førende anti e-Crime services på markedet.

CSIS anti e-Crime services (CSIS Secure DNS+) virker som et ekstra sikkerhedslag på internettet, som scanner alle hjemmesider, webservices, e-mail, osv. for skadelig kode, inden de kommer i kontakt med din pc/server. 

Forskellen på CSIS og andre antivirus programmer er, at CSIS fanger truslerne inden de er kendt af dine antivirus programmer. Antivirus programmer fanger først truslerne, når de er kendte og ydermere fanger dine antivirus programmer kun disse phishing angreb, hvis de bliver opdateret regelmæssigt.

Kontakt os, for at høre mere om, hvordan vi kan hjælpe dig med at beskytte din virksomhed mod lignende angreb. 

IT serviceaftale fra xpconsult