Blog

Populære Windows 10 erstatter den snart udgåede Windows 7

10. oktober 2019

Sanne Petersen

Windows 10 kører i dag på mere end hver anden pc og er dermed verdenshistoriens mest udbredte styresystem til pc’er, viser en opgørelse fra Net Applications. Opgørelsen viser dog samtidig at mange fortsat står overfor en snarlig udskiftning af Windows 7, som Microsoft lader udgå d. 14. januar 2020.

Ifølge opgørelsen anvender godt 30% af verdens pc’er fortsat Windows 7 som styresystem, hvilket vil give store sikkerhedsmæssige udfordringer. Et tal som desværre er meget tilsvarende det danske pc-marked og en indikator for, at mange snart skal tænke pc-investeringer. En udskiftning er nødvendig og altafgørende hvis IT-sikkerheden ikke skal kompromitteres efter d. 14. januar 2020.

Styresystem-Windows-10-Windows-7-XPconsult 

 

Hvorfor udskifte en pc der virker?

Et rigtig godt spørgsmål vi ofte møder når vi rådgiver vores kunder om udskiftning af Windows 7. Forståeligt nok idet problemerne endnu ikke er blevet en realitet, men først opstår til januar 2020 når Microsoft stopper al support og sikkerhedsopdateringer af Windows 7. Din pc vil til den tid reelt stå åben for IT-kriminelle som hurtigt vil finde sikkerhedshuller i det forældede styresystem og din pc vil være en meget sårbar adgang til både dine og virksomhedens data. Ydermere vil en Windows 7 pc ikke længere understøtte nyere software og dermed vil dit daglige arbejde blive væsentligt påvirket. Det vil dreje sig om software og programmer fra både Microsofts og forskellige tredjeparts løsninger. Så spørgsmålet er ikke hvorvidt du skal udskifte en pc der virker lige nu, men hvorvidt du vil have en pc der står åben for alle og giver drifts- og sikkerhedsproblemer fra januar 2020.

Det vurderes at IT-kriminelle vil intensivere fokus på sikkerhedshullerne i Windows 7 markant fra 14. januar 2020 og formentlig, efter blot få dage, skabe sig adgang via sårbarhederne i det forældede styresystem. Ikke alene vil det give store IT-sikkerhedsrisici for mange virksomheder, det vil også i høj grad medføre dyre omkostninger til problemer med den daglige IT-drift.

Udskiftning af en Windows 7 pc skal ses i lyset af de problematikker der venter og, hvad end man vil eller ej, ændre Microsoft ikke ved deres beslutning om ophør af al support og sikkerhedsopdateringer fra 14. januar 2020. En udskiftning til det nyere styresystem Windows 10 er en nødvendig investering i virksomhedens IT-sikkerhed og hverdagens optimale IT-drift.

 

Er Windows 10 fremtidssikret?

Et langt stykke hen ad vejen ja, men som med al anden teknologi går udviklingen hurtig og IT-kriminaliteten om muligt endnu hurtigere. Derfor er det ikke nok ”bare” at udskifte pc’en, den skal også holdes up-to-date med de nyeste producentopdateringer og patching som udstedes fra Microsoft. Fra Microsoft lyder der også en klar og tydelig opfordring til, at alle brugere løbende får opdateret deres Windows 10 for at opretholde IT-sikkerheden. De gratis tilgængelige patches er altafgørende for at du selv fremtidssikre din pc og en opretholdelse af IT-sikkerheden er dermed ikke blot at udskifte en Windows 7 pc til en Windows 10. Husk på, at alle pc’er er en indgang for IT-kriminelle til hele din virksomheds IT-infrastruktur og ikke blot den enkelte pc.

Microsoft-Windows-10-IT-Drift-XPconsult

En pc er for mange et uundværligt arbejdsredskab i hverdagen, et redskab som stilles til rådighed af virksomheden og dermed også et arbejdsredskab som virksomheden er ansvarlig for. Dermed ikke sagt at brugerne ikke bærer en del af ansvaret, for det er trods alt medarbejderne der dagligt arbejder på pc’erne. Men det er ledelsens ansvar at de snarligt udgåede Windows 7 pc’er udskiftes til det nye styresystem Windows 10 og tilmed sikre, at de efterlever opfordringen fra Microsoft om løbende opdateringer.

Det er samtidig vigtigt, at man som virksomhed skifter til Windows 10 Pro eller Windows 10 Enterprise, som er virksomhedsrettet frem for til privat brug. Langt de fleste virksomheder kan klare sig med Windows 10 Pro, da Enterprise versionen er for mere komplekse virksomheder. Du kan læse mere om de forskellige Windows 10 versioner her.

 

Automatiske opdateringer er vejen frem

Nogen vil mene det er penge lige ud ad vinduet at udskifte en computer der pt virker, men for os som IT-leverandører vægtes vores kunders IT-sikkerhed og IT-drift højt, og derfor rådgiver vi individuelt vores kunder om deres situation og muligheder. Hos XPconsult ved vi at mange i en travl hverdag overser de nye opdateringer og patches som Microsoft udsteder. Vi har udviklet et serviceskoncept, XPect™ Plusaftale, hvor vi hjælper og servicerer brugernes pc’er, så de altid er opdateret med de nyeste producentopdateringer og -patches fra blandt andet Microsoft. I praksis betyder det, at din virksomhed efterlever alle opfordringer fra Microsoft om løbende opdateringer og tilmed uden at det skaber gener for medarbejderne. Opdateringerne kører nemlig automatisk i baggrunden mens du arbejder og vil blive lagt på i takt med at Microsoft frigiver dem. Du vil således altid have en sikkerhedsopdateret pc og et optimalt udgangspunkt for en arbejdsdag med en sikker og stabil IT-drift.

 

Vil du vide mere

Giv os et kald på 7216 3111 eller send en mail på info@xpconsult.dk – så får vi sammen en snak om din Windows situation og mulighederne for en IT-driftssikker fremtiden.

 

Læs vores relaterede blogindlæg