Blog

Patching og patch management – hva’ er nu det?

06. marts 2019

Sanne Petersen

Vi kan uddybe med en meget teknisk forklaring og opsætning, men lad os starte med at forklare det på godt gammelt og forståeligt dansk, som vi alle kan forholde os til.

 

Den håndgribelige version

Patching lyder så fint og fornemt, men egentlig handler det blot om producenternes sikkerhedsopdateringer og fejlrettelser. Det handler om at skåne din hverdag og gøre din arbejdsdag så nem og sikker som mulig. Vi kender alle irritationerne og frustrationerne ved at sidde foran computeren og dine programmer bare ikke virker. Ofte skyldes det små fejljusteringer som, for manges vedkommende, kan undgås ved at opdaterer software og hardware – altså sørge for, at din computer altid kører med de nyeste versioner og udgaver af dine programmer. Det giver dig en sikker og driftsstabil hverdag, hvor alle systemfejl bliver udbedret og sikkerhedshuller lukket. På din smartphone og tablet sker mange af de opdateringer automatisk, men du kender sikkert proceduren, når du skal ind i Google Play eller App Store for lige at trykke ”opdater” og så nemt og let skrive din kode eller bruge dit fingeraftryk. Men hvornår har du sidst siddet på kontoret og opdateret din computers programmer eller antivirus? Nej vel… Det er netop her patching og patch-management kommer ind i billedet.

Oversat til forståeligt dansk betyder patching egentlig bare sikkerhedsopdateringer af software/hardware og patch management betyder, at det sker automatisk, uden at du skal tænke over det. Altså at du ikke skal bekymre dig om opdateringer af din computer, da de automatisk sker i baggrunden uden at forstyrre din dagligdag på arbejdet. Du arbejder helt som du plejer, alt i mens vi opdaterer dine programmer og antivirus. Du undgår at dine programmer pludselig stopper og på de mest irriterende tidspunkter lukker ned pga. manglende opdateringer. Samtidig får du en mere sikker it-hverdag, idet automatisk opdatering af din computer sikrer dig mod it-kriminelle.

Patch-management-med-XPConsult

Patch management sikrer dig derfor en sikker og driftsstabil hverdag, hvor vi administrerer, kontrollerer og opdaterer din computer. 

 

Den mere tekniske version

I takt med stigende digitalisering og brug af RPA-processer(Robotic Process Automation) i mange virksomheder, er patching og ikke mindst patch management en nær ved nødvendig foranstaltning for at opretholde en effektiv arbejdsdag. Som nævnt ovenfor omhandler patching producenternes sikkerhedsopdateringer og fejlrettelser, hvortil patch-management sikre dig automatiske, kontrollerede og planlagte opdateringer. Fordelen ved brug af patch-management er, at det sikrer dig en stabil og driftssikker it-hverdag, hvor medarbejdere undgår it-problemer og spildt arbejdstid.

Rent praktisk sker det ved, at der på alle pc’er installeres en lille agent som har til formål at foretage bagvedliggende it-overvågning. Herunder får du 6 årsager til, hvorfor patch management er vigtig for dig:

 

  • 24% af alle ansatte arbejder daglige på pc’er, hvis antivirus er forældet
  • 39% har ikke tilstrækkelig balance mellem deres it-sikkerhedsniveau og risikoprofil
  • 12% har ikke implementeret systematiske og løbende opdateringer af deres it
  • 62% har ikke en dokumenteret it-sikkerhedspolitik
  • It-problemer giver frustrerede medarbejdere og spildt arbejdstid
  • Næsten alle it-sikkerhedsbrud skyldes brugeradfærd og involvering af bruger

 

Men patching er mere end opdateringer af blot programmer og antivirus. Foruden patching af dine pc’er, udruller vi samtidig en patch-agent på dine servere for at højne it-sikkerheden. Netop en all round patch-management er et vigtigt element i både bekæmpelse af cyberkriminalitet og sikre, at alle programmer er automatisk opdateret uden at du skal bekymre dig om det. Patch management foregår i baggrunden, og dine opdateringer kan derfor med fordel outsources til it-specialister.

Implementering og udrulning af patching står dog ikke alene i kampen mod cyberkriminalitet. For at undgå at inviterer hackere indenfor, bør du altid have en it-sikkerhedspolitik i din virksomhed. Den bør blandt andet indeholde politikker om password, adgang til private mail- og Dropbox konti på arbejdsenheder samt anvendelse af private USB-stik mm. Det lyder ofte uskyldigt, men undersøgelser viser at brugeradfærd er indgangsvinklen til mange virksomheders intranet og dermed interne data – noget også hackere ved og benytter sig af.

 

Er patch management også noget for dig?

Med vores XPectTM plusaftale håndterer vi al din daglige it-drift og agerer som din interne it-afdeling. Vi udruller patching på alle pc’er i virksomheden og sikre dig automatisk opdatering af din software og hardware.

 

Giv os et kald på 7216 3111 eller send en mail på info@xpconsult.dk – så finder vi sammen den løsning der passer til din virksomhed.