Blog

Derfor kan interne servere være en "farlig" investering

7. juni 2018

Camilla Lindberg Nielsen

Den hurtige udvikling indenfor it gør det svært for interne datacentre og enkelte servere at følge med. En af de trends vi ser i dag, er den stigende udvikling af it-services, hvor systemer ligger i skyen i stedet for direkte på virksomhedens egne servere.

Eksempler på disse er er alt fra det mere kendte Office 365 til ERP- og CRM-systemer, som ikke købes, men licensieres månedligt. At investere i et internt datacenter, kan derfor ende med at blive et dyrt valg og en kortsigtet løsning, da det i modsætningen til cloud hosting ikke er en løsning, som let kan nedskaleres.

Hardware og software til et internt datacenter, vil ofte blive en dyrere investering, som skal afskrives over 3-5 år. It-udviklingen er dog langt hurtigere end dette. Mange ender derfor med at være bundet af deres investering, og går glip af de nye forretningsmuligheder, som følger med teknologien.

Der vil altid blive udviklet nyere og smartere måder, når det kommer til at bruge it i forretningen. Mange af disse nye elementer kan ligeledes skabe en konkurrencefordel for de virksomheder som er hurtigst på aftrækkeren. Dette kan være i form af højere produktivitet, bedre servicering af kunder eller lignende, som det vil være træls at gå glip af på grund af en ufleksibel it-investering.

"Er mine data sikre i skyen"?

Vi oplever, at kunder kan have svært ved at vænne sig til idéen om ekstern opbevaring af deres data. Nogle føler sig mere trygge ved at have interne servere, så de kan se præcis, hvor deres data ligger. Det hører vi især fra virksomheder, som har meget følsomme data liggende og ikke føler det er sikkert at opbevare dem eksternt.

Sikkerheden er dog ofte langt bedre i et professionelt datacenter end hvad virksomheder selv kan opnå – og dette omfatter både om den fysiske og systemmæssige sikkerhed.

For nogle kan det dog føles som en stor mundfuld at skulle flytte hele it-infrastrukturen ud i skyen, og mange ender derfor med at investere i nye interne servere i stedet for en cloud-løsning.

Foruden de teknologiske forhindringer, vil der også være en række variable omkostninger forbundet med drift af et internt datacenter:

Interne-servere

 • Stor indledende investering
 • Løbende udskiftning af hardware
 • Fornyelse af hardware garantier
 • Sikkerhedsopdatering og patching af firmware og software
 • Strøm, aircondition, fysiske sikkerhedsrammer og lign.

En cloud-løsning følger med nutidens teknologi

Hvis du ligger dine data i et professionelt eksternt datacenter, undgår du at investere i hardware, som kan ende med at blive overflødigt. Med en cloudløsning opnår du den nødvendige fleksibilitet, som det at drive en forretning ofte kræver. Her kan du let tilpasse mængden og størrelsen af dine servere samt services efter behov.

Der er mange andre fordele ved cloud-løsningen:

 cloud-loesning

 • Ingen hardwareinvesteringer eller garantifornyelser
 • Følger med fremtidens teknologi
 • Højere sikkerhed for dine data, både fysisk og systemmæssigt
 • Din løsning kan nemt skaleres op eller ned
 • Ingen uforudsete udgifter – du betaler en månedlig pris med alt inklusiv
 • Du sparer strøm

En cloud-løsning hos Cloud Factory er helt unik

Hos vores samarbejdspartner Cloud Factory er du sikret 99,9% oppetid, og skal derved ikke frygte, at du ikke kan tilgå dine data. Dine data ligger kun i danske datacentre. Altid. Ved mange andre cloud-løsninger er det "enten eller", og det er bare ikke ligeså betryggende.

Hos Cloud Factory er der sørget for alt i form af Disaster Recovery, hvor der tages backup af hele din server, så den kan genskabes, hvis uheldet er ude. Den fysiske sikkerhed skal du heller ikke tænke på. Alt dette er inkluderet i en fast månedlig pris.

Cloud Factorys datacentre er både ISAE 3402- samt 3000-certificeret, hvilket er lig med det højeste it-sikkerhedsniveau og korrekt behandling af persondata. Sikkerhedsmæssigt er er det et langt højere niveau end hvad de fleste virksomheder kan fremvise. Det bør derved ikke være sikkerheden, som spiller ind ved fravalget af en ekstern løsning.

Vil du gerne have en ny serverløsning?

Så vil vi rigtig gerne i dialog med dig. Kontakt os i dag, og få en snak om dine muligheder. Vi kan give et overslag på både en intern og ekstern løsning, så du selv kan vurdere, hvad der bedst for din virksomhed. Vi installerer og servicerer netop den løsning, som du er føler dig mest tryg og tilfreds med. 

Uanset om du har dine servere liggende internt eller hos Cloud Factory, vil de kræve drift og servicering. Via vores XpectTM Plusaftale varetager vi denne del for dig til en fast månedlige pris. Vi sørger for dine servere altid har installeret de nyeste sikkerhedsopdateringer og overvåger dem via vores systemer, så vi kan forebygge nedbrud i driften. 

 

IT serviceaftale fra xpconsult