Blog

Danmark er ramt af ransomware bølge

19. september 2015

Simone Lundager Selin

Danmark er ramt af ransomware bølge

En ny spambølge ramt Danmark i dag. Mange danskere har modtaget en mail, som ser ud det at komme fra Post Nord eller Post Danmark. Men i virkeligheden kommer den fra hackere, som vil have fat i dine data, så de kan kryptere disse og opkræve dig store summer, for at dekryptere dem igen.

Spammailen ser sådan ud:

Og hvis du klikker på linket bliver du sendt ind på en hjemmeside, som vil have dig til at downloade en fil som hedder forsendelse.zip eller forsendelse.exe. Downloader du disse filer kan du være sikker på, at alle dine data bliver krypterede og du vil blive opkrævet penge for at få dem dekrypteret.

Hvis du først er ramt at Cryptolocker er der ikke meget andet at gøre, end at formatere din pc og reinstallere den. Men dine filer vil være væk for altid, med mindre du har en backup, der kan bruges.

Hos XPConsult har vi den know-how der skal til, til at hjælpe dig med at forebygge hackerangreb og cryptolocker bedst muligt. Det er ikke muligt at sikre sig 100% mod hackere, lige meget hvad man gør. For hvis de vil ind, kommer de ind. Men vi kan hjælpe dig med at blive 99% modstandsdygtig over for disse angreb.

Kontakt os her eller ring på 72 16 31 11 og hør, hvordan vi kan hjælpe dig så du er beskyttet.

IT serviceaftale fra xpconsult