Blog

Computerproblemer koster dig 3.500 kr. om året pr. medarbejder

15. februar 2015

Simone Lundager Selin

”Omkring hver fjerde medarbejder bruger hver dag mellem 15 og 30 minutter på computere, der ikke virker, eller maskiner, der er gået i stykker.

Det viser en ny undersøgelse, som analysebureauet Wilke A/S har foretaget for Avisen.dk.

Ifølge Mette Lundberg, der er direktør for politik og kommunikation i IT-Branchen, skyldes problemerne oftest forældet software og hardware, der kører langsomt, mangler opdateringer eller går ned. Ofte skyldes det også, at de systemer, der arbejdes i, ikke taler godt nok sammen, og derfor er tidskrævende at håndtere eller laver fejl, når de samkøres.”

Sådan skriver Avisen.dk i en artikel fra den 26. januar 2015.

Virksomheders it problemer er ofte skyld i irriterede og demotiverede medarbejdere. Men det er ikke kun medarbejderne det går ud over. Det går også ud over virksomhedens drift, selv om den tabte produktion måske kan indhentes i løbet af dagen, ugen eller måneden. Men det betyder, at medarbejderne skal løbe hurtigere eller arbejde længere.

Ifølge Frederik I. Pedersen, chefanalytiker fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, kan den spildtid, som bruges på it problemer, koste dyrt på virksomhedernes bundlinje.

Undersøgelsen fra Wilke A/S viser, at hvis en medarbejder dagligt spilder 15 minutter på it problemer, løber det op i ca. 56 timer årligt. Bruges blot halvdelen af disse timer på effektivt arbejde, ville medarbejderen kunne producerer for ca. 13.500 kr. mere om året.

Bruger I meget tid på it-problemer i din virksomhed?

Hos XPConsult er vi eksperter i, at hjælpe virksomheder af med deres it problemer. Når vi kender jeres it setup og jeres virksomhedsstrategi, kan vi guide jer til at vælge den it infrastrukturløsning, som er bedst for netop jeres virksomhed.

Med vores XPect it serviceaftale vedligeholder vi jeres it-løsning således, at I ikke selv, skal sørge for at opdaterer systemer og programmer. Vi holder også øje med jeres software, så I ikke kommer til at køre på forældede versioner. Skulle jeres medarbejdere alligevel opleve problemer, fx med glemt login, sidder vores teknikere klar til at hjælpe hurtigst muligt.

Kontakt os og hør, hvad vi kan gøre for dig.

Læs hele artiklen fra Avisen.dk her.

IT serviceaftale fra xpconsult