Blog

39 procent har dagligt spildt arbejdstid – er dine medarbejder blandt dem?

09. april 2019

Sanne Petersen

Mange chefer overser en af de mest tidskrævende og stressfremmende faktorer i løbet af en arbejdsdag – nemlig når IT ikke virker. Når en blå skærm varsler opdateringer, et program pludselig lukker ned eller når backuppen ikke virker og medarbejdere manuelt skal genskabe tabt data.

 

Knap hver 5. har spildt arbejdstid pga. IT-nedbrud

Hver femte ansatte i Danmark oplever dagligt arbejdsspild, som kan relateres direkte til IT-nedbrud i virksomheden. Et skjult problem som mange ledere og chefer ikke umiddelbart tillægger stor værdi – men er det optimalt?

 

Svaret er ”nej” – de ansattes frustrationer og stressfremmende faktorer grundet IT-nedbrud bør tages alvorligt. Ofte fører netop disse faktorer til sygemeldinger, som kan være en stor udfordring og en bekostelig affære for virksomheden. Derfor har IT en meget stor betydning for en virksomheds arbejdsmiljø og effektiviteten blandt medarbejderne. I produktionsvirksomheder har man meget stor fokus på driftsstop ved maskinproblemer, men hvor stort fokus er der egentlig på medarbejders arbejdsspild? Nej, det er desværre et område som er meget nedprioriteret viser en undersøgelse fra DM Privat, foretaget af Gallup.


Undersøgelsen viser samtidig, at 39 procent af danske ansatte dagligt oplever spildt arbejdstid, hvoraf de 21 procent oplever under 30 minutters dagligt spildtid. Det vil sige, at hele 18 procent dagligt oplever over 30 minutters spildt arbejdstid – svarende til minimum to en halv time ugentligt – hvilket på årsplan bliver en meget bekostelig affære. Lad os lave et simpelt regnestykke på de 21 procent, som oplever 30 minutters spildt arbejdstid.

IT-nedbrud-spildt-arbejdstid-XPConsult

På årlig basis koster det virksomheden kr. 22.800 i spildt arbejdstid pr. medarbejder. Hvad der er endnu mere foruroligende er, at hele 18 % oplever mere end 30 minutters spildt arbejdstid dagligt. Det regnestykke vil vi lade stå hen i det uvisse, i håb om at blot 30 minutters dagligt arbejdsspild er indikator nok for, at IT-nedbrud er en meget bekostelig affære. Omkostningerne til IT er derfor langt højere end hvad selve IT-budgettet indikerer og derfor en faktor, som i høj grad bør inddrages i virksomhedens IT-strategi.

 

Forebyggelse er vejen frem

Én af de ting du kan gøre, er at få optimeret både din virksomheds IT og jeres arbejdsgange for at undgå IT-nedbrud. Med nutidens teknologi snakkes der meget om managed IT og dets betydning for sikker og stabil IT-drift. Managed IT er, kort forklaret, et teknologisk udtryk for, at en IT-leverandør sørger for at opdatere og servicerer din virksomheds pc’er, så dine medarbejdere ikke selv skal tage sig af det. Fordelene er mange men, i forhold til spildt arbejdstid, er det primært automatiske opdateringer af programmer og IT-sikkerheden der er i fokus. Alle undersøgelser peger i retning af langt større implementering af automatisering; både managed it, hvor en tredje-part servicerer og opdaterer dine pc’er, og RPA-processer (Robotic Process Automation, softwarerobotter som efterligner administrative opgaver og letter arbejdsgangene for mange medarbejdere). Det betyder også, at ansatte får mere tid og overskud til det de er gode til – nemlig deres arbejde. Samtidig vil du opleve en mere sikker og stabil IT-drift i din virksomhed og på den måde blandt andet nedbringe spildt arbejdstid.

 

Hos XPConsult har vi afhjulpet mange kunder med problemet omkring spildt arbejdstid forårsaget af IT-nedbrud. Løsningen på problemerne er meget individuelle, men over hele linjen har netop managed IT vist sig at have en afgørende betydning for en sikker og stabil IT-drift. Konceptet hedder XPectTM Plusaftale. Med en XPect™ plusaftale varetagers al din virksomheds IT-drift og -vedligeholdelse, så det altid er opdateret. Vi står for management af din virksomheds IT og patching, som sikre dig færre IT-nedbrud grundet forebyggelse i stedet for brandslukning. Vores fælles interesse ligger i, at jeres IT altid er up-to-date med opdatering af al software og alle programmer.

 

Vil du vide mere

Giv os et kald på 7216 3111 eller send en mail på info@xpconsult.dk – så finder vi sammen en løsning som passer til din virksomhed.